Make your own free website on Tripod.com
My Homepage Følgende er hentet fra Tvedestrandsposten 29.August 1998 :

På Biltur i Sveits

Skal du kjøre på sveitsiske motorveier skal motorveiavgiften på 215 norske kroner betales på forhånd ved grensen. Krysser du grensen på en motorvei, er det for sent å trekke seg. Oblaten festes på frontruten. Noen tunneller og fjelloverganger er avgiftsbelagte. Som i Østerrike har nedoverkjørende bil vikeplikt. Mange spennende fjellveier er såkalte Bergpoststrassen. På disse veiene har postbussene absolutt forkjørsrett, og førerne er i praksis trafikkpoliti ved behov. Mobiltelefon er kun tillatt hvis begge hender er på rattet, altså må du ha handsfree-utstyr.

På Biltur i Italia

Kjørestilen i Italia er meget hektisk, og respekten for rødt lys og fotgjengere er mildt sagt annerledes enn i Nord-Europa. Det er vanlig - men ikke lovlig - at italienske bilister kjører på rødt lys om veibanen er klar. Nye italienske regler, gir politiet rett til å beslaglegge bilen hvis utenlandske turister ikke kan gjøre opp for seg på stedet, når de blir tatt i å bryte fartsgrensene. Minimumsboten for å kjøre 40 km/t over det tillatte er 2,000,- kroner. Kan man ikke betale med det samme, dobles beløpet automatisk.

På Biltur i Nederland

Den som blir tatt i 200 km/t i en 130 sone i Nederland, kan få bilen beslaglagt på stedet og solgt på tvangsauksjon hvis boten ikke snarest kan betales. Det som måtte bli igjen av overskudd etter at boten er trukket fra, betales tilbake til eieren etter en byråkratisk prosess som er ment å være både frustrerende og tidkrevende for synderen.

På Biltur i Belgia

I Belgia gjelder forvirrende nok to forskjellige regler om rundkjøring. I store og eldre rundkjøringer har trafikken som skal inn vikeplikt. Dette er heldigvis skiltet. I mindre og nye rundkjøringer gjelder høyreregelen for de som er inne i rundkjøringen. Belgia er også det landet som har flest dødsulykker i forhold til antall biler.

My Homepage