Make your own free website on Tripod.com

HangGliding ! - Passer det for meg ?

Alle KAN lære å fly med hangglider !

Men har du TID til å lære å fly hangglider ?

Flere punkter følger lengere nede

Har jeg tid til å drive med HangGliding ? Under følger en del forutsetninger (i prioritert rekkefølge) som en bør (IKKE må, men bør) ha i orden før en melder seg på ett hangglider kurs. Som du sikkert skjønner,.... : Hvis du er gift og har små barn og er aktiv innen en masse forskjellige ting,.... ja så kan du jo ta ett hangglider kurs for det, men du vil ofte måtte droppe det du vanligvis driver med, og du vil neppe ha nok tid til å få trent etter kurset. Du vil fort komme i interessekonflikt med din familie og dine andre aktiviteter. MAO: HangGliding krever ledig TID !

Hvis du derimot, har en job, og mangler en fritidsinteresse, ... Ja da kan HangGliding være tingen for deg !


Vil jeg greie å lære HangGliding ? Ja det vil du !,.... Å lære HangGliding er omtrent som å lære å kjøre bil. En del teori, og en del praktisk. MAO: Hvis du greide og ta lappen, så vil du også få lappen på HangGlider (Ja,... Du får ett sertifikat når du er ferdig, og det er ulovlig å fly uten gyldig sertifikat/ansvarsforsikring, akkurat som med bil).
Er ikke dette farlig da ? Det er akkurat som med bil det også ! .... Hvis du har ett sertifikat, følger trafikkreglene, og bruker sunn fornuft, ja så er det like trygt som å kjøre bil. Hastighetene er omtrent som når du kjører moped. Men hvis du driter i reglene, tar sjanser og flyr halsbrekkende manøvere på farlige steder, ja da kan hang-gliding bli like farlig som vill-mannskjøring med moped, men det gjør en jo selvfølgelig ikke. Du er litt bedre beskyttet i en HangGlider en på en moped, fordi du ligger innenfor ytterrammen til hangglideren mens du flyr. Vi bruker selvfølgelig hjelm og hansker når vi flyr, akkurat som når du kjører moped (Hjelm er påbudt). På enkelte flysteder er det påbudt med nødfallskjerm, men den trenger du bare hvis du skulle kolidere med noen andre i luften, hvilken er ekstremt usansynlig, spesielt til å begyne med når vi bare flyr en av gangen. Å være i luften med en hang-glider er like trygt som å være på vannet i en båt. Du må imidlertid være litt forsiktig når du skal lande (legge til med båten), slik at du treffer landingen (brygga), og kommer inn med riktig fart og fra riktig retning med hensyn på vinden (sjøen).
Jeg tør ikke kaste meg ut ! Tull og tøys,... Vi kaster os IKKE UT !,..... Din første flytur kommer til å være ca. en halv til en meter over bakken og vil ikke vare mere en ca. ett sekund. Det kan f.eks. være nederst i unnarennet i en hoppbakke. Om du skulle falle da, så vil du knapt nok slå deg litt.

Du "kaster" deg ALDRIG ut med en HangGlider ! ,.... tvert i mot, du starter som ett vanlig fly (nesten). Og motoren er beina dine ! ..... Ja, fordi att en HangGlider flyr allerede ved 25km/time. Så når du skal start må du bare løpe opp i 25km i timen og da flyr du ! ..... Veeel,... Det kan være litt tungt og løpe opp i 25km i timen, men hvis vi finner en skrå nedoverbakke (Gjerne ett stykke opp i fjellsiden, eller nederst i unnarennet i en hoppbakke), så går det lett og sprinte opp i 25km i timen (her får vi også litt gratis ekstra hastighet fordi vi løper nedover og framover samtidig). Og dermed så flyr du !,..... Til å begyne med bare noen få meter over bakken !

NB: Hvis det blåser 25km/timen i mot oss, så behøver vi ikke løpe i det hele tatt, da tar du bare ett par rolige gå steg, og så flyr du ! .... (Det er en utrolig fin følelse).


Vil du melde deg på kurs ? Vi har ikke noe kurs akkurat nå, men hvis det melder seg nok intereserte elever, så vil vi sansynligvis sette i gang ett kurs. Vi kan desverre ikke si noe om tidspunktet. Men kurs går normalt over noen måneder på høsten eller på våren. Du må regne med at det (avhengig av været) kan ta vesentlig mere en 3 måneder før du er helt ferdig med kurset (Har fått nok flyturer til å få sertifikat. Etter endt kurs må du fly en del turer sammen med instruktør før du får lov å fly på egenhånd.

Du kan ta kontakt med NAK (Norsk Aero Klubb. Spør på opplysninga, er i Oslo), for informasjon / adresse / kontaktperson til/i nærmeste klubb.


Linker :
Min Hjemmeside