Make your own free website on Tripod.com
24/9-98
Hvordan tråkke i salaten når du sender mail :

Legge ved vedlegg : Her er det uante muligheter til å drite på draget og iritere mottageren/ene grenseløst :

Det dreier seg om to ting.

1.) Det er stor sansynlighet for at mottakeren ikke er i stand til å se/lese/printe det du legger ved. Ikke alle har PC og Word slik som du har.

2.) Du er ikke klar over at du kan henge opp mottagerens telefon linje i flere minutter, i værste fall opp mot en hel time, med vedleggene dine. Be datamaskinen din vise alle detaljer om den filen du har tenkt og legge ved. Hvis filen IKKE er større en ca 30K så kan du trygt legge den ved. Men hvis den er større bør du først sende en mail og si hva du har tenkt og sende og hvor stort det er, og spørre om det er o.k. Word dokumenter og bilder kan ofte være vesentlig større en dette. Dette gjelder spesielt mottakere med vanlig telefon og modem. Hvis du vet at de har ISDN kan du trygt sende 60K, og til de fleste bedrifter kan trygt sende en god del mere en det igjen. I Word kan du velge å lagre dokumentet som *.html som tar vesentlig mindre plass, og kan leses av de fleste.

Du kan helt trygt sende: Så lange mail du bare måtte orke og skrive, dette tar nesten ikke tid/plass i det hele tatt. Hvis du har skrevet noe i notepad, så er det også trygt og sende. Det blir aldrig noe særlig størelse på det. HTML dokumenter tar som oftest hellere ikke mye plass/tid og de kan du også legge på hjemmesiden din og så bare sende linken dit i mailen.

Du bør begyne mailen med maximum 3 linjer, som gjør at mottakeren skjønner hva resten av mailen handler om. Da kan han stoppe etter de 3 linjene hvis han ikke er interesert, og slipper og iritere seg over å måtte bruke masse tid på og lese hele mailen for å finne ut hva det handler om.

Tittelen på mailen :Tenk på at mottageren kansje vil arkivere mailen, og at den derfor bør ha en tittel som gjør at han lett kan finne den igjen / se hva den handler om, lenge etterpå. Det er iriterende og måtte åpne mailene for å finne ut hva de handler om.

Gjentatte utsendinger av info :Mange sender desverre ut informasjon til en gruppe mottakere om noe de øsnker mottagerne skal vite, gjentatte ganger (F.eks hver gang de har endret hjemmesiden sin), uten å ha spurt mottagerne om de ønsker slik informasjon. Det er helt greit og sende ut slik informasjon EN gang, men den ENE FØSRTE gangen skal mailen begyne med en tekst alla : "Vennligst gi beskjed tilbake, dersom du ønsker og motta slik informasjon fra meg i fremtiden". MAO: folk skal ikke behøve og bruke tid på og sende deg mail for å fortelle deg at dine gjentatte utsendinger er uønsket. Du skal selv spørre, og unlate og gjenta utsendingene dersom du ikke får positivt svar tilbake.