Make your own free website on Tripod.com
-->

Jule kort 2003 fra'n Finn
Vennligst vent mens bildene lastes.

Hvis du har fått dette på papir, så kan du se og høre det ekte imaginært på  http://finnstru.tripod.com/xmascard/xmas03.html  ! :-)


Så var det jule kort igjen da.  I skrivende stund er datoen 19/12-03 og tiden 2345.  I 2002 ble det ikke noe julekort fra meg.  I hvert fall ikke på ekte virtuelt vis slik som dette.  Så i år kommer nok dette noe forsinket til dem som får det med "snail mail".

Det føles ikke som om det har skjedd så mye i 2002 og 2003.  Men det har det.  Ihvertfall ser det sånn ut på antallet bilder jeg har tatt.  Bildet til venstre er tatt nå nettopp i Desember 2003.

For første gang skriver jeg nå denne teksten i ett ikke teknisk program som alle skal kunne bruke.  Det er bare det, att dette fantastiske programmet til stadighet driver og lager røde streker under ordene jeg skriver.  Tror det er laget av han dærre Bill Gates.  Huff,.. der ble det rød strek igjen.  Nå hjelper det litt og prøve seg fram med doble og enkle bokstaver og sånn.  Og trykker man F7 ! (Ikke F16, men F7 !) så kan underverket så gar foreslå hva man burde ha skrevet.  Men det må ihvertfall være noe galt med programmet angående ordet ihvertfall, for trykker jeg F7 da så foreslår'n bare "no suggesjtjon",... hva nå'n måtte mene med det.  Sukk, nei,... er ikke bare bare med sånn data.  Før var data bare for ingeniører,  da skjønte jeg alt, kunne alt, og fikk til alt.  Men nå har de laget det så "enkelt" å bruke at alle skal kunne bruke det, så nå skjønner jeg ingen ting, får ikke til noen ting, og har mere problemer en noen sinde.  Kanskje bare ett triks av hann dærre Bill Gates for å tjene masse penger.  Er ikke han verdens rikeste mon tro.  Utrolig at det skal lønne seg slik og lage problemer for en hel verden.


Her er jeg uskyldig avfotografert av spansk mafia's spionkamera i ei hellere suspekt kneipe nord i Italia.  Ett sted man alltid må være i beredskap.  April 2003 sån ca.  Og rett etter at jeg hadde mista jobben, men noe før jeg mista lønna.

Som X Ericsson ansatt er jeg nå blant de arbeidsledige.  Til tross for at Ericsson kortvarig sponsa oss med psykologer og annen velvillig assistanse når avdelingen jeg jobbet på emigrerte til Sverige uten å ta med seg en eneste mann.

Nå savner jeg ikke jobben stort.  Egentlig har jeg lenge (flere år) gått og tenkt at jeg kanskje hellere burde drevet med noe annet.  Men aldri helt funnet ut hva.  Sånn sett ønsket jeg nesten situasjonen velkommen.

Men så var det det med timing da.  Når man sånn er passasjer i livet og ikke styrer selv, så kan den bli litt lite gunstig.  I disse dager er det jo nesten overhodet ikke stillinger lyst ledig.  Bortsett fra kanskje innen helse sektoren.  Så tidspunktet var ikke helt gunstig nei.  I våres kom jeg imidlertid til flere jobb intervjuer.  Nå i høst kom jeg bare til ett.  Men noen jobb får jeg vist ikke.  Er nok for ærlig.  Vil ikke lure dem trill rundt med å innbille dem at jeg er verdensmester, og da blir det ikke noe jobb, for det er verdensmestere de er ute etter, ja og så en arbeidskollega da.

Neeee,... etter siste intervjuet ville de ikke dekke reisen engang,.... Skjønner ikke hva jeg gjør galt ;-)

 


Her henger jeg og dingler høyt over Vågå østkant mitt i Norge.  Husker ikke helt fallhøyden, men er nok godt over 1500 høyde meter ned til moder jord der i bakgrunnen (I vertikal planet vel og merke).  Henger forresten og dingler i "ny" hangglider som vi nett og greit kjøpte til en slikk og ingen ting i Østerrike og smugla hjem helt åpent på biltaket, mens den gamle kom hjem på toppen av ett busstak, grundig surra fast av oppfinnsomme pilot kolleger som ser en hver umulighet som en utfordring.

Jeg har analysert hva jeg kan passe til, og en av mulighetene var vist nok "sosial arbeider" ;-) .... Tnja,.. jeg kunne jo ha godt av å bli litt flinkere til å ta kontakt med folk.

Men hva gjør jeg nå som ledig da ? ,......... Jo,.. jeg gjør ikke noe av det jeg burde/skulle ha gjort, men bruker masse tid både foran og i datamaskinen.  Minner det meg om jobben mon tro ? ... Eller er jeg for kruken til å være ute ? ... Nå er det nå data'n man bruker til å søke jobb også da.  Bare så det er nevnt.

Ellers går i grunnen alt som vanlig.  Begynt å danse litt igjen.  Mest for å treffe litt folk, siden jeg nå ikke treffer kolleger på jobben lengere.  Trener Aerobic som vanlig, men begynner og gå litt lei.

Har som mål å få jobb i Oslo eller omegn, og flytte inn dit.  Om jeg da vil beholde huset eller ei, det er i det blå.  Men er i Oslo det er størst ledighet.  Godt over 5% tror jeg.  I Tyskland tror jeg de er oppe i utrolige 10% ledighet.  Problemet er globalt, så nytter ikke stort og se til andre land.  Har begynt på kveldskurs i psykologi for å ha noe målrettet og drive med, samt ett holde punkt i tilværelsen.  Tanken er at det kanskje kan danne grunnlag for videre studier hvis en ikke skulle få noe jobb i løpet av det ett og ett halve året jeg har igjen med ledighets trygd.  Karaktermessig går det ikke helt så bra som jeg hadde håpet, men så var nå håpet ren "A" da.  Vel, vel, får nå fullføre ihvertfall, trolig lurt og kunne vise til at en har gjort noe fornuftig som ledig.  Har en del andre alternative planer også.  Heldig er jeg som ikke har noe gjeld.  Eneste haken er at jeg har for mye formue / eiendom til å kunne gå på sosialen.  Ref tegneserie figuren over ;-)

Nå har jeg ikke skrevet stort om alt som har skjedd de to siste årene.  Bare det som falt meg inn i øyeblikket egentlig.  Litt ego sentrisk, men det skal vel Julebrev være.  Jeg er i godt humør, trives bra, og har i grunnen ingen problemer.  Eneste haken er at det kanskje går litt for mye psykisk energi på og gruble over morgendagen, hvorom en jo egentlig ikke vet annen at den kommer.

Litt sånn 40 års krise har jeg kanskje.  I det jeg føler litt for og hive alt jeg har oppnådd og begynne forfra igjen.  Nesten som å leve livet to ganger ;-)

 God Jul og Ett Godt 2004 !

Ett par bilder fra 2002, det ene litt høyt her i innlandet, og det andre i ca 50cm høyde over havet.

             

Det siste over er altså tatt fra hav kayaken.  Under er min ringe bolig, og Aust Agders garantert styggeste 4WD diesel dyr, men tar seg brukbart ut i snøen og går nå greit enda.

Meg selv igjen, her bitte litt øst av Setesdalen, ikke så langt nedenfor Hovden, og hvor en ser helt til Dalen i bakgrunnen.

Pause Song:
 


 

Graphics from Kittys !