Make your own free website on Tripod.com
-->

Jule kort 2004 fra'n Finn
Vennligst vent mens bildene lastes.   Hvis Internett Explorer sier den har blokkert noe, så er det bare musikken.  Helt ufarlig

Dette julekortet er tilpasset folk som bare har modem, og bildene er derfor av dårlig kvalitet.  Linkene til bildene krever imidlertid at man har ADSL, hvis ikke vil det ta urimelig lang tid og få se bildene.Så var det jule kort igjen da.  I skrivende stund er datoen 13/12-2003 og tiden 2055.  I Den første halvdelen av 2004 skjedde det en hel del, men så var jeg heldig og fikk tilbud om jobb (etter å ha gått ledig i noe over ett år), så det siste halve året har det ikke skjedd stort.  I skrivende stund leier jeg hybel på Leirsund utenfor Lillestrøm og jobber på baksiden av flystripa på Kjeller.  Jobber med ting som jeg har jobbet med før.  Programmering av single chip controller.  Programmering er gøy, men å sette seg inn det som alt er programmert er ofte ett slit.  Jobben er veldig selvstendig (og det er jo jeg også) og i ett lite firma.  Egentlig hadde jeg ønsket meg noe helt nytt, men i dagens arbeidsmarked så kan bedriftene tillate seg og bare plukke personer som er erfarne på det de vil ha, så prøver man å få noe annet da, så får man ikke noe.  Så jeg skal nok være glad til.  Hvis jeg får bli her, så er det muligheter for helt nye ting på sikt, men akkurat nå, er det ting jeg har gjort før som presser.  I øyeblikket er det en god måned igjen av prøvetiden som går ut i månedsskiftet Januar/Februar.  Samme tidspunkt som jeg har tenkt og å ta "ferie" på.  Skjønt blir nok henholdsvis innarbeidet og uten lønn.  Sover ikke alltid like godt her oppe.  Jeg har jo vokst opp med at det alltid var stille når en skulle sove, og psyken min har nok litt problemer med å venne seg til at så ikke er tilfelle her oppe.  I hvert fall ikke når man insisterer på og ligge med vinduet åpent, og har fri sikt til Gardermobanen ett par kilometer unna (Utsikten er bra :-).  Der går togene i rund 160km/t og det lager litt lyd.  Alt ordner seg med tiden sies det.  Er ofte mye nytt og lære seg i jobben, og da er det ikke akkurat gunstig å være trøtt.  Det fører til at ting tar en del lengre tid en det burde ha tatt, og gir ytterligere stress/uro mens en er i prøvetiden.  Det var dog verst i begynnelsen.  Bildet kommer jeg tilbake til ett par steder lengre nede.

 


Jeg bare måtte ta med dette bildet, av min forhenværende firehjulstrekker med lav gir.  Sikkert den gangen  Aust-Agders styggest bil,  men utrolig god, og ikke spesielt dyr i drift.  Bildet viser min søster som etter å ha tatt en besiktigelse rundt bilen, kommer frem igjen hikstende av latter, og roper og ler ut at : "Neeeei!!!,.... duuu kan da ikke være bekjent av å kjøre rundt i det der !!! ;-)))" ....... Min kjære, nettopp EU godkjente, four wheel drive, turbo diesel, med lav gir, og støtdempere som hang fast i alle ender (om en for syns skyld), med henger feste og, nytt Thule takstativ og fire (møkkete) seter, og ihvertfall 30% av støtfangeren bak igjen (resten rusta vekk), som tok meg opp en totalt ubrøyta bratt vinterbakke der hjemme.  Det gikk til og med an og åpne nesten alle dørene på den i perioder.  På NAF så sa de : "...Ja,... :-(,... den går jo bra ! :-| ...)".  Skal jeg ha en bil igjen, så er en Pajero absolutt en sterk kandidat, og nå vet jeg hvilke feil jeg skal se etter.  Er noe av det greieste jeg har hatt.  Bare synd at den ny i Norge med mer enn to seter, koster langt over halve millionen.  Jeg visste det ville blitt en del jobb på den om ett godt år så jeg solgte den nesten gratis til en ung gutt som trengte ny motor.  Har enda ikke prøvd og selge dekk og tak stativ som jeg da beholdt.  På kort sikt har jeg tapt på det, men om ett år vill jeg gå break even, og etter det er det fortjeneste.  Det koster tross alt og ha to biler.  Nå har jeg bare en.  Den er ubrukelig på vinterføre, men jeg har 200Kg singel baki og det hjelper nå litt.  Har sagt opp kaskoen på'n (Transit'n) (96), så nå må jeg bare la være og kræsje her oppe i den for meg enda litt uvante Oslo / Akershus trafikken. 

 


Her ligger jeg og hviler, langt langt nede til venstre, ja så vidt utenfor venstre nærmeste bilde kant av første bildet over.  Det første og dette bildet, og telt-bildet lengre ned hører til samme bildeserie / tur.  Se link nedenfor.

Første halvår var jeg med hang glider gutta til Algodonales i Spania.  For første gang.  Roy som hadde billige billetter hos Bråtens hadde invitert igjen.  En minneverdig tur med mange fine bilder, skjønt ikke mange av meg.  

 Forøvrig er skrive hodet mitt litt tomt i øyeblikket, hadde sikkert vært masse jeg kunne ha skrevet om men.  Det som står i innledningen er nok ett lite speil bilde av sånn jeg føler meg akkurat i øyeblikket.

Mens jeg var ledig studerte jeg 50% på kveldstid.  Begynte på første halvdel av det som da enda var grunnfag i psykologi.  Selve psykologi delen var noe av det mest interessante og nyttige jeg har gjort noen gang.  Psykologi, eller hvordan forstå seg selv og andre, eller hvordan greie og leve ett liv.  Det burde vært mandatory pensum i ungdomsskolen.  Det er få som er så heldige og få med seg slik kunnskap hjemmefra.  Desverre eksisterer ikke ett års grunnfag i psykologi lengre, nå er det vist 3 års bachelor.  Men får jeg tid og anledning så tror jeg nok jeg vil ta den resterende halvdelen en gang ved anledning.  Vurderte det nå, men kom til at det ville bli for mye samtidig med ny jobb.   

Før jeg begynte i jobb jobbet jeg nesten livet av meg hjemme for å prøve og få ferdig et PC (data) basert kamera overvåkings system.  Ikke helt uten problemer.  Det  mangler enda noen kameraer, men snurrer og går sånn noenlunde i øyeblikket.  Om en uten utvendige kameraer tilkoblet.  Detektering av bevegelse med kameraer viste seg å være litt vanskelig, da ting som snø og en sky som går foran solen, eller grener som blåser i vinden, lett kan missforståes som bevegelser av en datamaskin.  Men det virker såpass at jeg kan sitte på jobb langt vekk og se bilder innefra hjemme.  Så jeg får en ide om været, og kan se om huset har strøm.  Systemet har avbruddsfri strømforsyning, så skal fungere under kortere strømbrudd også.  Bildene laster det ut til internett. 

Fikk ikke tid til å fly noe hangglider i sommer.  Dessverre.  Har savnet den avvekslingen.  Men hadde en fin fottur med DNT i stedet (se under).

Huff,... nå satt data'n rød strek under desverre, og samme pokker'n hvor mye jeg prøvde, så fikk jeg den ikke vekk, jeg slo opp i data ordboken, men den fant ikke ordet en gang. .... Sukk..  Så slo jeg opp i Engelsk->Norsk data ordboken på "regrettably" og der fant jeg løsningen på problemet.  Er det meg, eller det Norske språk det er noe galt med ? ,... det er da snodig at det skal være lettere og stave riktig på ett fremmed språk ! ? ....  Nå har jeg riktig nok aldri vært in favour of  grammatikk, for meg er språk mer som musikk, enten klinger det riktig (gjenkjennelig), eller så klinker det feil (ikke gjenkjennelig).  Norsk må være ett u-musikalsk språk.

Driver med aerobic (fortsatt) på kveldstid her oppe (mye og velge i :-), men dansen er det pause med.  Har ikke funnet noe sosialt dansemiljø som passer til mitt nivå.  Jeg har hørt folk si at folk danser mest på kurs her oppe.  De har vist kontinuerlige kurskvelder, så da kan det kanskje stemme at det fungerer litt annerledes her oppe.  Jeg får prøve litt på nyåret,... hvis jeg fortsatt har jobb :-).

Alt som har med fritidsaktiviteter å gjøre er en god del dyrere her oppe.  Noe som nok henger sammen med at eiendomsprisene er mye høyere her oppe.  I de mest populære strøkene koster en enebolig nokså nøyaktig det dobbelte av det det gjør på Sørlandet.  Når man så legger til at lønnen min her er lavere en den jeg hadde Sørpå, så,.......... . .  Med rett timing på rett sted, kan kanskje verdiøkningen være gunstigere her oppe.  Jeg har jo alltid sagt at jeg angret litt på at jeg valgte og jobbe og kjøpe bolig på Sørlandet i stedet for i Oslo (hadde tilbud begge veier den gang for 14 år siden), da verdistigningen i Oslo ville vært vesentlig høyere.

 God Jul og Ett Godt 2005 !

Ønskes fra en Finn, som befinner seg litt i omstillingens tegn :-)

 

Enda ett par bilder fra 2003, det første fra Aust Heiene Nord, og det siste fra Rondane.

                 

 Til venstre har jeg atter en gang slått opp teltet i Aust heiene i måneds skiftet Juni/Juli !, syd øst for Hovden, langt vest for Dalen, og nord for Bjørnevann og nord nord øst for Valle.  Det var en todagers tur med full opp pakning og alene.  Hvis du har lyst til å se flere bilder fra den turen, så kan du se dem her.  Det var litt for turens skyld og litt som oppvarming / test før 5 dagers turen med Turistforeningen i Rondane.  Det var også min første tur i Rondane, og de tre Rondene kan sees mot syd på bildet til høyre, som er tatt fra Dørålseter.  Ikke av de mest brukte turisthyttene, men jeg falt litt for landskapet rundt, kanskje derfor jeg ser så fornøyd ut på bildet.  Forøvrig en artig tur med en artig blanding av forskjellige folk med varierte og fine kvaliteter.  En virkelig fin ferie før en begynte i ny jobb.  Bilder fra turen er her.

 

Jeg var ikke med på det under, men bildet er tatt av en jeg kjenner i hang glider miljøet, og er garantert ekte.  Jeg kjenner nemlig igjen sjåføren fra miljøet.  Om de ganske enkelt har hatt problemer med å finne parkeringsplass vites dog ikke :-) .......

                                       

Pause Song:
 


Graphics fr