Make your own free website on Tripod.com
-->

Jule kort 2006 fra Finn
Vennligst vent mens bildene lastes.   Hvis Internett Explorer sier den har blokkert noe, så er det bare musikken.  Helt ufarlig

Dette julekortet er tilpasset folk som bare har modem, og bildene er derfor av dårlig kvalitet.

Hvis du har fått dette på papir, så kan du se og høre det ekte imaginært på  http://finnstru.tripod.com/xmascard/xmas06.html  ! :-)

 


Nydelig en (tidlig) morgen forrige vinter.  Losby.  Østmarka.


Så 


Mye snø forrige vinter, måtte sørover og måke av taket :

 Takk til mine foreldre som henter posten for meg og ser til huset en sjelden gang.


Lørdag 02/12-2006 2300.  Jeg begynte med å lage årets julekort 2100.  Og var ferdig for en halv time siden.  Men så har jeg trolig greid og slette det ved å overføre fil feil vei med ftp (file transfer protocol), har nå scannet data'n med alle mulige metoder, men ingen triks greier og finne noe.  Så da er det bare og begynne på nytt.  Grrrr,.....

Dette bildet er fra en fjelltur i sommer.  Jeg følte med fysisk råtten i hele kroppen.  Trolig pga ensidig belastning fra dans og aerobic.  Så fant ett område på nett, og printa ut kart fra nettet.  Kjørte opp om natten, la meg og sov noen få timer i bilen, og begynte så og gå fra tidlig morgen.  Gikk mot Storefjell Nordfra.  Det var en utrolig fin dag.  Kunne gå naken rundt i godt over tusen meters høyde.  Den eneste jeg skremte var en rein med radiosender.  Vi gikk rett på hverandre oppe i steinrøysa, og var ca 6 meter nærme da vi fikk øye på hverandre.  Hadde bomma litt på skala'n på kartet så det var nok egentlig en to dagers tur, så jeg var god og sliten da jeg kom tilbake til bilen så vidt før det ble mørkt, og fikk kruka kroppen nedi på ei grunn strand hvor solen hadde varmet vannet litt, før jeg kjørte hjemover.

Dette året har gått mye i leilighet.  Kjøpte leilighet rett over Jul.

Det var i grunnen en strek i regningen, for jeg hadde ikke fått med meg at pendlerfradraget som de borgerlige fjernet var gjeninnført av Stoltenberg & Co.  Det viste seg nemlig det at det fradraget var så stort at det netto dekket hele hybel leien for ett år og vel så det.  Så jeg burde egentlig ha fortsatt og bo på hybel rent økonomisk.  Nå har utgiftene mine økt med 7,000,- i måneden, og vil nok øke til 8,000,- i måneden pga renteoppgangen som er underveis.

Men leiligheten er kjøpt, og lånet tatt opp (ca en mil), og det bare for gode 50 kvadrat.

Verdiøkningen har vel vært på utrolige 10% bare siden jeg kjøpte den i Februar, men renten er kraftig på vei opp.  Hvis en ser på fastrente tilbudene så tror de den skal opp til 6%, men personlig tror jeg det kan bli mer.  Blir det en god del mer, så risikerer vi ett bolig crack igjen.  Boligprisene styres i hovedsak av rente nivå.  I hvert fall når etterspørselen er større enn tilbudet.  (Hva greier folk å betale).  Men tjent noe har jeg ikke, for jeg ga nok 70,000,- for mye bare for å få den, og så er det omkostninger ved kjøp på ca 50,000,- og trolig noe tilsvarende ved salg, men jeg nærmer meg vel å gå i balanse.

Det var oppgang nr 13 da,... så da måtte det jo bli vannlekasje i leiligheten over med påfølgende fossefall i min og de andres leiligheter under.  Forøvrig tredje vannskaden i den oppgangen på bare noen få år.  Asta som hadde hatt min leilighet før meg var nok ikke helt med på sine siste dager og hadde glemt kluten i vasken med vannet på og gått og lagt seg trolig.

Heldigvis stod flyttelasset mitt fra hybelen i kasser, så jeg fikk ikke skader på noe innbo.

Så nå har jeg fått ny innerkledning på ytterveggene og nye gulv (pergo), nymalte tak, og nymalte vegger på soverom.  Resten av oppussingen må jeg ta selv.

Under utbedringen var gulv og vegger revet opp og det stod avfuktere og ulte hele døgnet i 3 måneder.  Leiligheten var ubeboelig.  Men jeg fikk akkurat inn klappsenga mi fra hybelen i gangen hvor jeg kunne lukke døren inn til stuen for å dempe vifte støyen.  Sov utrolig nok bra der.  Men var godt det var om vinteren, ellers hadde det ikke gått pga varmen.  Tror jeg skal få utbetalt husleietap for den perioden.  Må få purra på det nå før Jul.

Det er på Stovner i utkanten av Oslo.  Nest siste stopp på T-bane linje 5 mot Vestli.  Området heter Tokerudberget og det er oppgang nr 13.  Det ligger veimessig og buss og T-bane messig ganske praktisk / sentralt til, selv om det er i utkanten av Oslo.

Jeg har imidlertid fått leilighet med garasjeplass (under), kveldssol, og utsikt til andre siden av Oslo, og muligheten for å ta T-banen inn til byen og slippe å parkere der inne.  En mulighet jeg faktisk bruker.  T-banen er faktisk det eneste stedet jeg er totalt ustresset.  Der kan jeg ikke gjøre noe fra eller til og sitter og leser blader jeg ellers ikke ville hatt tid til å lese.

Hvis man skulle ønske og bytte jobb eller gå på skole f.eks. så er Stovner ett greit utgangspunkt transportmessig (bil, buss, veienett, t-bane), selv om innafor Sinsen ville vært bedre i så måte (men alt for dyrt for meg).

Jeg synes det er ett pent område, og det ser pent ut i vinduene rundt om kring (for det meste).  Det er mange Norske der, men i hovedsak eldre.  Faktisk har det vær 3 dødsfall hos eldre i løpet av ett år bare i min oppgang.  Blant barnefamilier dominerer utlendingene.  Og på skolene er det nesten ikke Norske barn.  Norske barnefamilier kjøper eneboliger langs jernbanen lengre vekk fra byen, mens noen få Norske (eldre og studenter) har gjort som meg.

 


 

Generelt så går her i jobb, stress, jobb, aerobic, dansekurs og dansekurs, og dermed er all tiden brukt opp.  Noe tid til å pusse opp leilighet har det ikke blitt.  Der ser ut som på en byggeplass fortsatt.

Jeg har fortsatt mitt lille nedbetalte hus på Sørlandet, Saltrød, og det er fortsatt den eneste plassen som føles som ett hjem, selv om jeg nå skal melde flytting i folkeregisteret for å oppfylle boplikten på den jeg har kjøpt.

Siden leiligheten er som en byggeplass, så sitter jeg her på kontoret på jobb i stedet.  Her har jeg alt jeg trenger, inklusive kjøkken og mat, må bare innom leiligheten for å sove og vaske klær.  Klesvasken går for det meste om natten (kombinert vask & tørk).  Har noen gummidempere under for at vibrasjonene fra sentrifugeringen ikke skal forplante seg til gulvet og dermed til nabo leilighetene. 

Dette bildet er tatt mens jeg hadde besøk på Stovner, for å få selskap og hjelp til å få revet den gamle tapeten i stuen.

Hva ønsker jeg meg så til Jul ?,... Jo,... at vår herre skal åpenbare seg for meg og fortelle meg hva i svarte jeg skal bruke resten av livet mitt til !

Er ikke det, jeg har det tålig greit.  Hyggelige kolleger på jobb.  Lønna er ikke all verdens, men har blitt brukbar nå.  Treffer jo folk litt sosialt på dansekurs, og tiden bare flyr.  Men det er lissom ikke noe som jeg gløder for.  Har mest lyst til å snu tvert og begynne på skole.  Gjerne noe innen psykologi.  Men de økonomiske konsekvensene stopper meg.  Hvorfor tør jeg ikke ?.

Det eneste som tiltaler meg er å bli sosial klient med skjult formue i skatteparadis.  Sluppet alt stresset og maset på jobb, og hatt tid til å føle på livet og verden rundt en.

En 9 til 4 jobb høres attraktivt ut i øyeblikket, men vet ikke helt hvor mange timer jeg ville ha trivdes i noe slikt.  Jeg som liker best å gjøre ting jeg ikke kan og ikke har gjort før.

I dag Lørdag var jeg først på jobb (selv om jeg har fått overtidsnekt, får heller jobbe gratis, problemene må løses), glemte og spise, og så på trening, og så på jobb igjen, men nå for å gjøre private ting.  Blant annet dette.

Den røde Transit varebilen ble solgt i sommer etter at jeg kjøpte leiligheten, noe som til min forbauselse gikk helt greit.  Den var faktisk ettertraktet.  Så nå kjører den jordbær om sommeren.  Kanskje hjalp det litt at den stod hos min far når den ble solgt. Bruktbilmarkedet generelt var/er vanskelig for selgere for tiden.  Jeg hadde den for at jeg skulle ha plass til å sove/bo baki under feriering,... selv om den var håpløs om vinteren, så var det en meget praktisk bil.  Likte også å sitte høyt oppe og kunne se langt fremover.  AC hadde'n og. ... Men, nå, har jeg altså byttet til en hvit Oslokjørt Opel Astra F stasjonsvogn 1.7 TDS 1977.  Til min store glede har jeg oppdaget at det går med ett nødskrik og sove diagonalt baki den, så da ble ikke savnet etter den store så stort.  Men jeg sitter lavt nede og ser ofte ikke hva som er foran bilen foran meg, noe som gjøre at jeg må holde større avstand i trafikken.  Grunnen til bilbyttet var delvis at det var ikke plass til den brede røde i garasjen i leiligheten.  Det vil si.  Det var plass, men en skal jo kunne komme inn og ut også.  Også de en parkerer ved siden av.  I tillegg så bruker 1.7 TDS'n 0.5l/mil mens den store røde brukte 0.9l/mil.  Det gir meg en besparelse på ca 10,000,- kroner per år, og var nok den viktigste grunnen nå som jeg har blitt gjeldsslave igjen.

Alderen begynner og synes.  I følge sekretæren på jobb skal jeg nå være 44.  Holder ikke styr på det selv, husker bare når jeg var født.  Jeg merker også at øynene er mindre fleksible, jeg må nå bruke lupe for å studere små nære ting, noe jeg ikke måtte før.  Heldigvis kan det virke som om søvnbehovet er i ferd med å bli mindre også, så da er det nå noe som går "rett" vei :-).

Var en tur i Vågå i sommer, under svært gode forhold og susa rundt der oppe i 1500 meter over havet, i hangglideren, rundt om kring over hele Vågå området.  Ble faktisk litt lei.  Må nok over på distanseflyging snart, men var (og er) ikke forberedt på det da/enda.  Vet ikke helt om jeg kan få tid til å forberede meg til neste sommer.

En fin tur i havkayaken ble det også i sommer, med landhugg og soling, mens jeg lå og så på kitere.  Møtte også en annen enslig padler.

En takk til slektninger her oppe for at jeg fikk lov å ha kayaken og hangglideren hos dem i sommer.  Det er ikke lett med lagring av 6 meter lange ting når en bor i blokk.  Burde kjøpt en garasje på landet her oppe i tillegg.

Wind surfe brett med seil kjøpte jeg i sommer, etter å ha vært på kurs i fjord, og lånt litt brett hos klubben i Eikeren.  Greide utrolig nok både og bli stående (for det meste), og komme fra A til B,.. selv om forholdene var snille, men ble med en tur der også da :-). 

:-)


 

God Jul og Ett Godt 2007 !

Hilsen Finn :-) 

 

 

                                       

Pause Song:
 


Graphics fr